Vyspěte se jako v nebi. Kdy se vyplatí matrace na míru?

Správná matrace má zásadní vliv na kvalitu vašeho spánku. Každému však svědčí něco jiného: někdo si nemůže vynachválit matrace s nižším stupněm tvrdosti, zatímco pro dalšího bude příliš měkká matrace noční můrou. Řešení zní: dopřejte si matraci na míru. V jakých případech se vyplatí a kde vyrobí matraci podle vašich představ?

Pokud se chcete každé ráno probouzet vyspaní do růžova, nákup nové matrace dobře rozmyslete. Při jejím výběru berte v potaz hned několik zásadních faktorů:

1. Kolik osob bude na matraci spát? Máte-li s partnerem rozdílné preference, nemusí být společná matrace do manželské postele tím nejlepším řešením. Někdy jsou lepší dvě menší matrace, abyste se po probuzení cítili skvěle jak vy, tak i váš protějšek.

2. Rozměry matrace. Vždy počítejte s rezervou. Obecně platí, že matrace na míru vašim potřebám by měla mít na výšku min. 10 cm, délku min. o 20 cm větší, než je vaše výška, a nosnost min. o 10 kg vyšší, než je vaše současná tělesná hmotnost.

3. Tvrdost matrace. Na trhu jsou běžně k dostání matrace ve 4–5 různých stupních tvrdosti: od nejměkčích až po velmi tuhé. Jedná se o zásadní parametr. Pokud si nejste úplně jistí, jakou variantu zvolit, odpověď najdete v našem článku o tvrdosti matrace.

4. Zdravotní stav. Potýkáte-li se (dlouhodoběji) s bolestí kloubů či zad nebo alergiemi, zdravotní matrace je skvělým řešením, jak si dopřát nerušený a plnohodnotný spánek.

5. Poloha při spaní. Spíše raději na břiše, nebo na zádech? Zamyslete se nad svou nejčastější polohou při usínání ještě předtím, než si matraci vyberete. I (ne)vhodná spánková poloha může rozhodnout, po jaké matraci nakonec sáhnete. 

Zároveň však ovlivňuje i to, zda se budete ráno cítit svěží, nebo naopak rozlámaní, jako byste celou noc nezamhouřili oka. Víte, jaká je správná poloha ve spaní? Odborníci vám poradí.


TIP: Zajímá vás, jaké další parametry hrají důležitou roli při nákupu nové matrace? Přečtěte si, jak vybrat matraci, na které se vám bude psát jako na obláčku.


Když už vysněnou postel, tak i s matrací

Navštívili jste již nespočet obchodů, ale žádný prodejce nenabízí matraci na míru vašim požadavkům? Nejrychlejší cestou ke spokojenému spánku je nechat atypickou matraci vyrobit na zakázku.

Zejména tehdy, pokud si necháváte vyrobit postel na míru. Budete tak mít jistotu, že matrace rozměrově zapadne do rámu postele, a navíc vám poskytne takovou míru komfortu, kterého se od univerzální matrace zkrátka nedočkáte.

Jaké jsou výhody matrace na míru?

1. Nesrovnatelně větší pohodlí. Odpovídající stupeň tvrdosti, dostatečná délka a poddajnost nebo antibakteriální technologie, které zabraňují množení roztočů?

Někdy je poměrně obtížné najít v prodejnách matraci, která do puntíku splní vaše požadavky. Díky atypické matraci na míru se s podobnými komplikacemi lehce vypořádáte.

2. Ideální přesně do vaší postele. Matrace na míru se dokonale přizpůsobí parametrům vaší postele. Ušetříte si tak spoustu času v případech, kdy již konstrukci postele máte, ale sháníte novou matraci.

3. Dokonalý soulad s interiérem. Společně s matrací si můžete nechat zhotovit i povlečení na míru. Vyhnete se tak například situaci, kdy se budete marně snažit o pár centimetrů menší prostěradlo natáhnout na matraci, která je pro něj příliš velká. A navíc lůžkoviny lépe sladíte s okolním prostředím, aby perfektně ladily s designem vaší ložnice.

S výrobou matrace na míru se obraťte na prověřené specialisty

Výroba atypické matrace vyžaduje zkušenosti a dokonalou znalost oboru. Proto je nejlepší oslovit profesionály, kteří mohou doložit letitou praxi se zakázkovou výrobou.

Vsaďte na reference ostatních zákazníků a neváhejte se na cokoliv zeptat i samotného prodejce.

Z vlastní zkušenosti víme, jak je někdy těžké sehnat ideální matraci. A to nejen do ložnice. Dokážeme vyrobit také:

  • Matraci do auta, kterou využijí řidiči při překonávání větších vzdáleností,
  • Matraci do karavanu pro dobrodruhy, kteří mají rádi na cestách vlastní zázemí,
  • Matraci do dětské postýlky, na které se mohou ponořit do říše snů i vaši nejmenší.

A spoustu dalšího. Pokud máte zájem o matraci na míru pro jiné účely, ozvěte se nám. Naši spánkoví odborníci rádi vyjdou vstříc vašim požadavkům.


TIP: Potřebujete rošt s atypickými rozměry? Umíme zhotovit i rošty na míru. Kontaktujte nás a nezávazně probereme další detaily.


Jak poptat matraci na míru? Vše vyřídíte během pár minut

Pokud už víte, že matrace na míru bude pro vás tou správnou volbou, vše potřebné vyřídíte z pohodlí domova. Postupujte podle níže uvedených kroků:

  1. Vyberte si matraci z našeho sortimentu, jejíž parametry a design odpovídají vaší představě.
  2. Rozhodněte, jakou délku, šířku a výšku matrace, kterou potřebujete.
  3. Pokud potřebujete matraci v neobvyklém tvaru, vytvořte jednoduchý nákres.
  4. Vyfoťte místo (postelový rošt, prostory obytného vozu), kam chcete matraci umístit.
  5. Všechny informace nám pošlete na info@vyspimese.cz
  6. Do 24 hodin se ozveme s návrhem, včetně ceny matrace. Budete-li s nabídkou souhlasit, do týdne můžete mít svou matraci doma.

Pak už si můžete jen užívat vytouženého pohodlí a při každém ulehnutí do postele se budete cítit jako v bavlnce.