Jsme otroci uspávání?

I v dnešní době mnoho lidí zastává názor, že uspáváním dítěte si na sebe pletete bič. Jedná se prý o nezdravý návyk, který dítě zneužívají. Na druhou stranu dnešní moderní doba nabízí celou řadu moderních vymožeností, které za nás dělají práci, internet, telefony a počítače. Technika zasahuje nejen do samotného spánku, ale také do chodu rodiny, kdy například její členové spolu nevečeří, ani netráví čas spolu. Život maminkám zjednodušuje i řada vynálezů.

Na trhu najdete celou řadu různých houpaček a zařízení, které nejenže dítě uspávají samy, ale také nahradí pocit tlukotu srdce a dýchání maminky. Na trhu najdete i kolotoč nad postýlku, které za vás odvykládají pohádku.

houpacka vyspimese.cz, studio spanku frydekmistek, studio spani frydek-mistek, matrace pro děti, dětské matrace, madrace, matrace

MAMINKU NENAHRADÍTE

V okamžiku, kdy nastane situace, že se žena svěří, že si s dítětem před spaním povídá do usnutí nebo jej drží za ruku, ozvou se hlasy, že dítě rozmazluje a plete si na sebe bič. Mnohé knihy to označují za zlozvyky či chyby ve výchově. Podle mnoha lidí se dá maminčina náruč nahradit křesílkem s funkcí houpání nebo plyšákem s funkcí dechu. Ve skutečnosti však nic z toho teplo maminčiny náruče nic nenahradí. Když necháváte miminko uspávat elektronickým produktem, ochudíte se o příval vzájemné energie, vytváření vzájemných vzpomínek. Často se v tomto uspěchaném světě jedná o jediné chvíle, kdy se alespoň na chvíli zastavíme.

Někdy je to náročné, zejména po těžkém dni, kdy chceme jít spát, ale děti jsou naopak čilé. Naučte se trpělivosti. Brzy totiž zjistíte, že dítě se neuklidní, dokud nejsou v klidu i rodiče. Pokud své dítě uspáváte kojením, houpáním či povídáním pohádek, rozhodně se nejedná o rozmazlování nebo zlozvyk. Rozhodně nelze říci, že by rodiče, kteří své děti uspávají, byli jejich otroci. Teplá náruč a šťastné chvíle s dítětem jsou něco, co vám nikdo jiný nenahradí.