Na jaký materiál se zaměřit při výběru postele

Existuje spousta materiálů na výrobu postelí mezi nejpoužívanější patří například dřevo, kov nebo lamino. Jaký z nich je nejlepší pro vás? Rozhoduje cena, vzhled nebo snad odolnost? V tomto článku se zaměříme na nejpopulárnější materiály používané při výrobě postelí a poradíme vám, podle čeho vybrat ideální.

Stylové čalouněné postele

Chcete vkusný a stylový kus nábytku, který zároveň umožňuje pohodlný spánek? Zaměřte se na čalouněné postele. U nás najdete velké množství designů od retro až po moderní, takže si určitě vyberete postel, která bude nejlépe odpovídat vašemu vkusu a interiéru.

Ať už preferujete jednolůžko, manželskou postel s čelem nebo bez, čalouněné postele určitě nezklamou. Navíc s takovou postelí skvěle ozvláštníte interiér. Můžete si vybrat zajímavé čelo postele, které dodá pokoji osobitost a originalitu.

Postele z masivu provoní ložnici dřevem

Hledáte odolnou a stabilní postel, která vydrží několik generací? Vsaďte na masiv. Nabízíme postele z masivu vyrobené z dubu, buku a smrku s různými texturami, mořením a barevnými laky, které přesně zapadnou do vaší ložnice.

Nejčastější druhy dřeva pro výrobu masivních postelí

Každé dřevo má své specifické vlastnosti a charakteristické rysy, které to jsou?

  • Bukové dřevo tvoří hladká struktura v hnědých, lehce narůžovělých odstínech, vyniká vysokou odolností a hmotností, což zajišťuje vysokou stabilitu.
  • Naopak dubové dřevo má výraznou a proměnlivě strukturovanou povrchovou úpravu. Stejně jako bukové dřevo, patří i dubové k těm nejodolnějším a nejtvrdším druhům.
  • Smrkové dřevo stojí méně než dubové nebo bukové a navíc se chlubí vyšší pružností. V základu má světlou barvu, ale snadno se přelakuje do požadovaného odstínu. Pokud hledáte postel s jemnější texturou, volte smrkové dřevo.

Praktické postele z lamina

Jestli sháníte kvalitní a cenově dostupnou postel, bude pro vás ideální postel z lamina. Laminát je pevný a poslouží vám mnoho let. Navíc si můžete vybrat z mnoha barev a dekorů, včetně imitace dřeva. Lamino postele jsou oblíbené nejen kvůli svému vzhledu, ale také kvůli své praktičnosti – snadno se udržují a oproti postelím z masivu neváží tolik. 

Kovové postele vydrží téměř vše

Pokud preferujete postele s vysokou odolností, ale chcete se vyhnout dřevu, máme pro vás skvělou alternativu – kovové postele. Tyto postele mají velmi pevnou konstrukci, kterou nezničí ani skákající děti. Kov nezadržuje vlhkost, takže se nemusíte obávat ani přítomnosti roztočů. Kovové postele nevyžadují žádnou speciální údržbu. Jednou za čas stačí otřít suchým měkkým hadříkem.

kovová postel

S výběrem vám pomůžeme

Pokud si nejste jisti, jakou postel vybrat, kontaktujte nás, vše s vámi probereme a najdeme nejlepší řešení. Ještě předtím si můžete přečíst některé z našich dalších článků na blogu, kde najdete návod jak vybrat správnou postel. Kromě toho jsme připravili podrobného průvodce pro výběr matrace – spoustu užitečných informací o různých typech matrací a rady pro správný výběr.