Klimatizace Vás může připravit o klidné spaní. Víme jak!

Jste také vděční, že máte v místnosti příjemný chládek, zatímco venku panují vedra, leckdy přesahující třicet stupňů Celsia? Klimatizace je dokonalou pomůckou, ovšem jen do chvíle, než nás skolí první zákeřná nemoc.

Víte, jak nás ohrožuje klimatizace?

Pobyt v autě či místnosti s klimatizací je během letních horkých dní velmi příjemný. Způsob, jakým klimatizaci nastavíme, ovlivňuje také náš zdravotní stav. Příliš velké teplotní rozdíly mezi interiérem a venkovním prostředím je velmi vysilující pro náš organismus, který ne vždy dokáže tyto teplotní šoky ustát bez problémů. Je proto vhodné mít nastavenou klimatizaci tak, aby byl rozdíl teplot max. 5 stupňů.

Nejčastější problémy při používání klimatizace nesprávně¨

Nachlazení

Při teplotních rozdílech vás může začít škrábat v krku, přidá se také rýma a kašel. Důvodem je suchý vzduch, ale i jeho velice nízká teplota. Vaše dýchací cesty jsou ochromeny a nezřídka dochází i k potížím s hlasivkami. Náhlý teplotní rozdíl může také způsobovat nespavost.

Angína

Mnohem horší, než nachlazení, je dostat v létě angínu. Díky užívání antibiotik se musíte mimo jiné vyhýbat slunečním paprskům. Letní koupání tak musíte na minimálně 14 dní oželet, nehledě na to, že vám bolest v krku nedá spát.

Bolest kloubů

V okamžiku, kdy necháte klimatizaci foukat přímo na sebe, zatěžujete své klouby. Čekají pak na vás bolesti lokte, ramene nebo kolena. V noci vás budou prochladlé klouby pěkně bolet. Pomohou vám hřejivé masti, kterými si bolestivá místa promažete.

Pokud si chcete pořídit klimatizaci, vybírejte si moderní modely, které se vám přizpůsobí v noci nastavením vhodné teploty. Důležité je také vhodné umístění klimatizace v bytě.