Kdo se nejlépe vyspí na měkké matraci?

Měkká matrace bude dobrou volbou pro lidi, kteří preferují větší pohodlí a rádi spí na boku. Zaboříte se do ní jako do obláčku. Vybírejte pozorně, příliš měkký povrch může zádům i uškodit. Prozradíme, na co se při výběru měkké matrace zaměřit.

Zdroj: https://www.freepik.com/

Pro koho jsou vhodné měkké matrace

Měkké matrace nejvíc oceníte, pokud:

  • trpíte bolestmi kloubů – kvůli artritidě a jiným kloubním problémům možná špatně spíte. Měkká matrace však může od bolesti částečně ulevit. Dokáže totiž efektivně rozložit váhu těla do povrchu. Tělo se do měkké matrace více zaboří a tím se i prohřeje,
  • rádi spíte na boku – měkká matrace zmírní tlak na ramena a boky. Tělo přetočené na bok se lépe zaboří do měkké matrace než do tvrdého povrchu,
  • máte nižší hmotnost – lidé s drobnější postavou mohou upřednostňovat měkké matrace. Díky nižší váze se do matrace tolik neponoří. Na tvrdých matracích by si mohli připadat jak na betonu,
  • preferujete měkký povrch – vybírejte mezi měkkými matracemi, na kterých se pohodlně uvelebíte. Dejte však pozor, aby vaše páteř byla v přirozeném zakřivení – matraci proto osobně vyzkoušejte. Zejména osoby s vyšší vahou by si při výběru měli ověřit nosnost, aby matrace poskytla patřičnou oporu tělu.

Bojíte se, že vyberete příliš měkkou matraci? 4 body, díky kterým poznáte, že je pro vás povrch příliš měkký:

  • ze spaní vás budí bolesti zad nebo páteře,
  • obtížně nacházíte pohodlnou polohu ke spánku,
  • často se převalujete a špatně se vám usíná,
  • jste do matrace příliš zaboření, páteř je nepřirozeně prohnutá.

V takovém případě volte tužší typy. Výběr vám půjde lépe, když si přečtete náš článek Pro koho jsou vhodné tvrdé matrace, protože se rychleji zorientujete v našem širokém sortimentu. 

Pokud vám matrace nebude vyhovovat, můžete ji u nás do 14 dnů od převzetí vrátit a vyměnit za vhodnější. Pozor, pokud matraci zkoušíte, ponechte ji v uzavřeném obalu, pouze tak ji můžete v případě nespokojenosti vrátit. Matrace bez obalu nemůžeme z hygienických důvodů přijmout zpět.


Nevíte, zda je pro vás měkká matrace ideální? Stavte se k nám na prodejnu a osobně si matrace vyzkoušejte. Ideální bude začít od střední tvrdosti a postupně přidávat, nebo ubírat. Navíc s vámi vše probereme a pomůžeme s výběrem.


Hledáte ideální měkkou matraci? Vyzkoušejte třeba zdravotní matraci Materasso Aquasleep s línou pěnou Visco wind, která se přesně přizpůsobí vašemu tělu. Skvěle odvětrává, odvádí vlhkost a udržuje teplo kolem těla během spánku. Matraci doporučujeme uložit na lamelový rošt, aby nevlhla.

Naše měkké matrace, které doporučujeme

Také doporučujeme zdravotní matraci Ahorn Arell Soft Medi, jejíž latexová pěna dokonale obklopí a podepře každou část těla. Oblast ramen a nohou obsahuje extra změkčené zóny, které se perfektně přizpůsobí – ať už ležíte na boku, zádech či břiše.

Mohla by vám vyhovovat také zdravotní matrací Ahorn Arella Medi s přírodní latexovou pěnou. Chlubí se nízkou hmotností, vzdušností a navíc je oboustranná, takže si můžete vybrat, zda chcete usínat na tužší, nebo měkčí straně. Matrace díky pěnovému jádru pomůže mírnit otlaky z dlouhého ležení a špatné prokrvování.

Potřebujete měkkou matraci atypického rozměru? Pro nás to není problém!

U nás pořídíte matrace klasických a oblíbených rozměrů – například matrace 90 x 200, matrace 180 x 200 nebo třeba matrace 160 x 200. Avšak ani atypický rozměr nám nedělá problémy.

Vyjdeme vstříc každému, proto umíme vyrobit na zakázku matrace v rozměru podle vašeho přání. V takovém případě nás prosím kontaktujte nebo se rovnou stavte na jednu z našich prodejen, kde s vámi vše probereme.