Pro koho jsou vhodné tvrdé matrace?

Víte, jak poznáte, že je povrch matrace až moc tvrdý a pro vás nevhodný? Povíme vám, co všechno musí tvrdá matrace splňovat, aby podpořila přirozené zakřivení páteře a vy se tak vyspali do růžova. 

Zdroj: https://www.freepik.com

Kdo nejvíc ocení tvrdé matrace

Tvrdé matrace nejčastěji pořizují osoby s vyšší hmotností, protože se jen tak neproleží. Některé naše modely unesou až 200 kg váhy. Nebojte se, že by vás tlačily, naopak – komfortní pěny skvěle podepřou páteř, takže se se ráno nebudete cítit rozlámání. Především je oceníte, pokud rádi spíte na břiše či zádech, nebo prostě na tužším povrchu.

Tvrdší matrace poskytují zádům správnou oporu díky pevnějšímu podkladu, který se tolik neproleží.

Bojíte se, že vybere příliš tuhou matraci? 4 body, díky kterým poznáte, že je pro vás povrch příliš tvrdý:

  • ze spaní vás budí bolesti kloubů, zad nebo páteře,
  • obtížně nacházíte pohodlnou polohu ke spánku,
  • často se převalujete a špatně se vám usíná,
  • v nohách a rukách cítíte strnulost.

V takovém případě volte měkčí typy. Pokud vám matrace nebude vyhovovat, můžete ji u nás do 14 dnů od převzetí vrátit a případně vyměnit za vhodnější. Pozor, pokud matraci zkoušíte, ponechte ji v uzavřeném obalu, pouze tak ji můžete v případě nespokojenosti vrátit. Matrace bez obalu nemůžeme z hygienických důvodů přijmout zpět.


Nevíte, zda je pro vás tvrdá matrace ideální? Stavte se k nám na prodejnu a osobně si matrace vyzkoušejte. Ideální bude začít od střední tvrdosti a postupně přidávat, nebo ubírat. Navíc s vámi vše probereme a pomůžeme s výběrem.


Na jaký rošt položit tvrdou matraci?

Na lamelový rošt. Výborně totiž pruží a dobře se přizpůsobí zatížení. Přispěje totiž k optimálnímu rozložení váhy a tím i ke komfortnějšímu spánku. Mezery mezi jednotlivými lamelami také umožňují nepřetržité odvětrávání a odvádění vlhkosti, čímž zamezují vzniku nežádoucích plísní, roztočů a dalších bakterií. Při výběru dejte pozor na nosnost roštu, aby ho příliš těžká matrace nepoškodila.

Máme pro vás tipy na kvalitní tvrdé matrace

Pokud hledáte tvrdou matraci s vysokou nosností, vyzkoušejte například zdravotní matraci Tropico Kolos, která unese až 200 kg. Navíc je vzdušná, odolná vůči proležení a skvěle odvádí pot – ideální pro kohokoliv, komu v noci bývá horko. Odvod přebytečného tepla zajišťuje chladivá pěna Flexifoam.

Milovníci tvrdých povrchů se bude dobře spát i na zdravotní matraci Ahorn Golia s nosností až 180 kg. Chlubí se dvojnásobným zpevněním díky kokosové desce v jádru a provzdušňujícími prořezy, které brání usazování vlhkosti uvnitř matrace. Kvalitní studená pěna udrží páteř v přirozeném zakřivení.

V nabídce toho máme samozřejmě mnohem víc. Zamiřte proto k nám na web do kategorie tvrdých matrací a vyberte si.

Chcete tvrdou matraci atypického rozměru? Zvládneme to!

Prodáváme matrace klasických oblíbených rozměrů jako například matrace 90 x 200, matrace 180 x 200 nebo třeba matrace 160 x 200 a samozřejmě spoustu dalších. Ani atypický rozměr nám nedělá problémy.

Vyjdeme vstříc každému, proto umíme vyrobit na zakázku atypický rozměr podle vašeho přání. V takovém případě nás prosím kontaktujte nebo se rovnou stavte na jednu z našich prodejen, kde s vámi vše probereme.