Antidekubitní matrace rozproudí vaši krev a zabrání proleženinám

Pokud hledáte perfektní matraci pro seniora, jste tu správně. Speciální pěna pomáhá s přirozeným prokrvováním končetin a brání tak vzniku proleženin. Podívejte se na další výhody antidekubitní matrace.

Nechejte se masírovat antidekubitní pěnou

Slovo antidekubitní vychází ze slova dekubit = proleženina. Jak již název napovídá, hlavním úkolem matrací je bránit proleženinám osob upoutaných na lůžko. Řadí se do kategorie zdravotních matrací.


Antidekubitní matrace dobře poslouží i dlouhodobě nemocným lidem, ležícím osobám nebo pacientům se zlomeninami. Maximální pohodlí dopřeje i sportovcům a všem ostatním spánkovým gurmánům.

Vyprofilované drobné čtverečky ve speciální pěně se pohybují společně s tělem – zabraňují tak vzniku proleženin a zlepšují krevní oběh. Budete se cítit jako na masáži.


Díky tvarové paměti a vzduchovým kanálkům v jádru rozloží matrace rovnoměrně tlak těla, což uleví páteři i svalům. Vybírat můžete z mnoha tvrdostí, případně z oboustranných variant. 

Vyberte si potah a chránič matrace, který dýchá a nepromokne

U starších osob někdy dochází k úniku moči a jiných tělesných tekutin. Vybavte se proto nepromokavým chráničem matrace, který snadno sejmete a vyperete.

Dále je důležité, aby matracový potah byl dostatečně prodyšný a rychle odváděl vlhkost. Vybírejte ty z dutého vlákna, tencellu nebo medicottu. Zaměřte se také na příměsi aloe vera, levandule nebo střídra, které učinně odpuzují roztoče, plísně a bakterie. Na vyžádání vám vyrobíme i tzv. nemocniční potah, který je pogumovaný a snímá se pomocí zipu.

Antidekubitní matrace si rozumí s každým roštem

Lamelový, laťkový nebo pevný rošt – antidekubitní matrace jsou v tomto ohledu univerzální. Většina z nich můžete umístit i na polohovatelné a motorové rošty (s výjimkou antidekubitních-pružinových, které se nesmí polohovat). 

Polohovací lamelový rošt se ovládá manuálně pomocí mechanického kování. Jeho polohování může být pro osoby s omezeným pohybem velmi náročné. Investujte raději do roštu motorového. Není o tolik dražší a zajistí naprostý komfort pomocí jednoho tlačítka na ovladači.

S výběrem roštu pod antidekubitní matraci vám rádi pomůžeme, neváhejte nás kontaktovat