Zdravotní matrace brání proleženinám a pomůžou s bolestmi zad i alergiemi

Trpíte bolestí zad, kloubů, migrénami nebo vám otékají nohy? Vyřešte tyto problémy správnou zdravotní matrací a dopřejte si spánek bez potíží. Seznámíme vás s jejími druhy.


Konstrukce zdravotních matrací se zaměřuje na oporu celého těla a správné rozložení váhy. 


Všechny naše matrace splňují podmínky certifikací ErgoCheck, EUROlatex, ÖkoTest nebo Standard 100, které sledují hustotu objemových pěn a nezávadnost materiálů.

Do kategorie zdravotních řadíme matrace:

  •  ortopedické (lamelové od Jelínka),
  • z antibakteriální pěny,
  • antidekubitní (proti proleženinám).

Lamelové matrace zajistí komfort vaší páteři

Ortopedické lamelové matrace od Jelínka potěší vaši páteř i pohybový aparát. Gró spočívá v lamelovém roštu, který je zabudován přímo do jádra matrace.

Rošt se vyrábí z ohebných bukových lamel a podélných nosníků – ty určují tuhost matrace a váhovou kategorii. U Jelínka myslí na všechny, proto jejich zdravotní matrace sedne dítěti, starším osobám i lidem s nadváhou.

Na lamelovém roštu leží tzv. roznášecí vrstva z různých druhů pěn, která ovlivňuje měkkost matrace. Milovníci tvrdých povrchů si oblíbí PUR pěnu nebo studenou HR pěnu, princezny na hrášku potom latexovou nebo viscoelastickou pěnu. Její profilovaný povrch je vhodný i pro osoby upoutané na lůžko.

Třetí část Jelínkovky tvoří jednoduše snímatelný a pratelný potah. Většina z nich působí přirozeně antibakteriálně, hodí se tedy i pro alergiky a astmatiky. Pokud se v noci klepete zimou, oblíbíte si potahy z Micro Active nebo Aloe Vera, které při ležení dodají pocit tepla.

Ortopedická matrace od Jelínka si rozumí se všemi typy roštů. Díky lamelovému roštu v jádru se matrace pyšní vysokou prodyšností – s klidem ji proto položte i na tvrdou desku.

Nekonečné kýchání zastavíte matrací z antibakteriální pěny

Roztoči často způsobují noční alergické příznaky. Pálí vás oči a stále kýcháte? Pořiďte si matrace z antibakteriální pěny

Vyrábí se z elastických a vysoce prodyšných pěn, které omezují množení nežádoucích mikroorganismů.

Alergické příznaky zmírníte také antibakteriálními potahy. Poohlédněte se po těch s výtažky z levandule, aloe vera nebo se stříbrnými vlákny. Všechny napomáhají odvádět vlhkost z matrace a brání tak výskytu roztočů a plísní.

Antibakteriální matrace snese všechny typy roštů včetně pevného podkladu.

Na proleženiny vyzrajete antidekubitní matrací

Matrace se speciální antidekubitní pěnou s profilovanými čtverečky se během spánku přizpůsobí vašemu tělu a pohybuje se společně s ním – odlehčuje tak zatížená místa na těle. Krev v těle cirkuluje přirozeně, což brání vzniku dekubitů neboli proleženin. 

Antidekubitní matrace najdou své místo v nemocnicích, domovech důchodců, ale i v ložnicích lidí bez zdravotních problémů, kteří si chtějí dopřát klidný spánek. 

Matrace usnadňuje pohyb pacientů na lůžku, poskytuje oporů svalů i páteře a příjemně masíruje. Antidekubitní matrace nabízíme v mnoha tvrdostech i oboustranných variantách.

Tento typ matrace je vhodný pro polohovatelný nebo motorový rošt, který napomáhá snadnému přetáčení a vstávání z postele. Dobře si rozumí s laťkovými rošty nebo pevnou deskou

Všechny zdravotní matrace vám ve Vyspimese.cz vyrobíme na míru. Na centimetry přesně.