Zbavte se překážek v posteli.

Máte problém usnout? Na vině může být celá řada překážek, které vám nedovolí zamhouřit oči. Nedostatečný spánek má za následek velkou únavu a nesoustředěnost během dne.

Nejčastější překážky v posteli a jak se jich zbavit

Vrzání postele 

Při každém vašem otočení či sebemenším pohybu vám vrže postel? Rozvrzaná postel se stane vaši noční můrou, zejména pokud vy nebo váš partner máte lehké spaní. Řešení je velmi jednoduché: při nejbližší možné příležitosti odstraňte příčiny vrzání, které mohou být špatně utažené či nepromazané šrouby a spoje, nekvalitní lamelové rošty, apod. Hodně starou postel je pak lepší vyměnit za nový, kvalitnější model.

Spánek pod nekvalitní peřinou

Spíte v létě pod peřinou plněnou husím peřím po babičce? Nejspíš dosáhnete pouze toho, že se zpotíte a nevyspíte se. V létě je vhodné používat lehkou přikrývku, ideálně s antialergenními vlastnostmi. Těžkou peřinu si nechte na zimu. Svůj podíl na kvalitě spánku pak má i výběr povlečení a prostěradla. Nemáte-li rádi satén, vyberte si raději kvalitní bavlnu. Službu vám neudělá ani klasické krepové povlečení, které často škrábe.

Chrápající partner

Je překážkou pro váš klidný a kvalitní spánek váš partner? Mnohdy se lidé potýkají s chrápáním, skřípáním zubů, funěním, mluvením ze spaní, apod. Než se rozhodnete pro spaní na sedačce, můžete zvážit pořízení dvou matrací. Pokud partner chrápe až příliš, pošlete jej k odborníkovi. To samé platí i o skřípání zuby.

Nezapomeňte na to, že nedostatek spánku je také krokem k obezitě, vyvolává únavu a stres. Je lepší včas odstranit vše, co vám brání ve spánku. Důležité je také chodit spát včas, do větrané místnosti.