Co je to čabraka neboli topper? Vše o vrchních matracích

Zjistili jste, že vaše matrace příliš tvrdá? Vyhodit ji a kupovat novou určitě nemusíte. Pořiďte si topper. Prozradíme vám, co všechno tato věcička umí.

Vrchní matrace vyřeší špatnou tvrdost i zdravotní problémy


Topper je úzká vrchní matrace o výšce okolo 5 centimetrů. Vyrábí se v mnoha variantách a různých tvrdostech. Používá se k zvýšení komfortu stávající matrace, čalouněné postele nebo boxspringu a prodlužuje jejich životnost.


Pronajali jste si vybavený byt, ale matrace v posteli nejsou to pravé ořechové? Nevadí, zakupte si tooper přesně v takové tuhosti, která vám zrovna vyhovuje. Oceníte ho i v případě proležených matrací. Pro princezny na hrášku doporučujeme vybírat ty z paměťové pěny, tvrďákům bude vyhovovat čabraka ze studené pěny.

Topper si oblíbí všichni, kteří trpí bolestmi zad nebo jinými zdravotními problémy – vrchní matraci pořídíte s masážním povrchem nebo ortopedickými zónami. Dopřejte si tvrdý spánek a to nejlepší pro svou páteř a klouby.

Vedle výše zmíněných výhod toppery navíc pomáhají udržet hlavní matraci déle čistou, svěží a prodlužují její životnost. Nepleťte si je však s chrániči matrací. Jaký je mezi nimi rozdíl?

Červené víno v posteli? S chráničem matrace bez problému

Hlavním úkolem chráničů matrací je krýt matraci před nečistotami. Potíme se všichni a žluté fleky vyperete snáz z tenkého povlaku než z těžké matrace.

Chrániče matrace se vyrábějí nejčastěji z bavlny nebo polyesterových vláken. Mnoho z nich seženete v nepromokavé variantě, což ocení především rodiče malých dětí nebo lidé s inkontinencí.

Na našem e-shopu zakoupíte chrániče matrací v mnoha variantách a velikostech, včetně těch dětských.

S novým potahem vaše matrace prokoukne

Pokud vaše matrace stále slouží, nemá smysl kupovat novou. Stačí pořídit nový potah, kterým obnovíte její vzhled a životnost.

Vhodným potahem zabráníte pronikání vlhkosti a nečistot do jádra matrace, čímž zastavíte množení roztočů, hub a jiných organismů.

Potahy jednoduše navléknete na matraci díky praktickému zipu po obvodu. Kdykoli je tak můžete stáhnout a vyprat v pračce.

Kvalitní potahy na matrace se šijí z dutého vlákna s antialergenními vlastnostmi a bývají obohacené o výtažky z aloe vera nebo mořských řas.