Rozkládací postel vydá za pohovku i manželské lůžko

Bydlíte v garsonce nebo malém bytě a šetříte místo, kde se dá? Netrapte se přemýšlením nad tím, jak do jedné místnosti nacpete postel i pohovku. S rozkládací postelí budete mít obojí.

Přes den pohovka, v noci pohodlné lůžko

Díky rozkládací posteli z obývacího pokoje rázem vytvoříte útulnou ložnici. Své uplatnění najde i na malých chatách a v pokojích pro hosty.


Složená verze v podobě gauče vám poskytne pohodlné sezení při sledování zápasu, ale i při rodinné návštěvě. S blížícím se večerem z ní za pár sekund vytvoříte komfortní jednolůžko nebo dvoulůžko o rozměrech běžných manželských postelí – až 180 × 200 cm. Určité druhy postelí dokážeme za příplatek vyrobit v nadstandardní délce 220 cm. 


Poohlédněte se po rozkládacích postelích s úložnými prostorem. Do vyjížděcích zásuvek rychle schováte peřiny a polštáře.

Manipulace s postelí je díky mechanickému systému velmi snadná – jednoduše ji vysunete, nebo zasunete.

Některé postele dodáváme s rošty a matracemi. Většinou se jedná o laťové nebo lamelové rošty a matrace z PUR pěny.

Laminát je levnější, masiv vám vydrží po generace

Pokud se nemůžete rozhodnout, z jakého materiálu postel pořídit, přemýšlejte, jak dlouho chcete konstrukci využívat.

Laminát je levnější a při běžném používání vás nezklame svojí odolností. Problém nastane, když postel budete chtít rozebrat. Již jednou rozmontovaná postel už nebude mít takovou stabilitu, jako kdysi. 

Rozkládací postelí z masivu vsadíte na jistotu. Spolehněte se na jejich pevnost a odolnost i v případě, že je budete chtít často rozkládat a převážet. Konstrukci vámi využívané postele zdědí vaše děti i vnoučata. Dřevo je nadčasové a krásně voní. Jedná se však o dražší variantu. 

Vybrat si můžete z několika druhů moření postelí masivu. Napište nám o vzorky dřeva – zdarma vám je pošleme až domů, kde si je můžete přirovnat k podlaze, zdem nebo ostatnímu nábytku.

Rozkládací postele z lamina i masivu šetří prostor a splňují všechny kvality běžných postelí. My ve Vyspimese.cz spoléháme na českou nábytkářskou značku BMB s dlouholetou tradicí – vyberte si jednu z jejich rozkládacích postelí.

Potýkáte se s atypicky řešeným interiérem, kam těžko vměstnáte běžný nábytek do ložnice? Napište nám – všechny typy postelí dokážeme vyrobit na míru ve speciálních rozměrech, i se skosenými rohy.

Matrace do rozkládací postele nesmí být příliš vysoká

Při výběru matrací se ohlížejte na její výšku – vyjížděcí přistýlku nezasunete, pokud bude matrace příliš vysoká.

Myslete také na to, že na na rozkládací posteli budete sedět i ležet. Pro tyto případy doporučujeme oboustranné matrace z PUR pěny – jakmile budete mít pocit, že je pro sezení matrace příliš měkká, jednoduše ji otočíte. 

Pokud patříte mezi milovníky matrací z paměťové pěny, máte vyhráno. Paměťovka se dokonale adaptuje na váhu i teplotu uživatele a vždy nabídne dokonalé pohodlí.