MATRACE PRO VYŠŠÍ VÁHOVOU KATERGORII.

V obchodech najdete celou řadu matrací, které vám slibují dokonalý odpočinek pro vaše tělo. Jedním z parametrů, který není radno podceňovat je váha uživatele matrace. Ačkoliv si to mnoho lidí neuvědomuje, ale na hmotnosti skutečně velmi záleží.

Čím vyšší hmotnost, tím vyšší tlak na matraci

S vyšší hmotností je vyšší tlak na matraci, kdy se tělo do ní zaboří a vytváří si vlastní formu matrace. U levné a měkké matrace je poměrně krátká životnost, proto budete za krátký čas muset jít koupit novou. Příliš měkkou matraci poznáte tak, že se při sednutí na ni proboří o více než 1/3 hloubky.

Osoby trpící nadváhou často trápí celá řada dalších chorob a potíží jako jsou bolesti páteře, krční páteře, kloubů a potíže s dýcháním. Moderní matrace jsou vyráběny z materiálů, které umí tyto obtíže zmírnit nebo jim předejít. Udrží hlavu a páteř ve správné poloze, tím se minimalizují bolesti zad. Moderní matrace by měly respektovat jak vyšší váhu, tak například speciální požadavky. Lidé s nadváhou se například více potí a matrace by proto měla dobře odvádět vlhkost.

Jak vybrat matraci pro vyšší váhovou kategorii

U každé matrace by neměla chybět informace o její maximální nosnosti. Ta by měla být alespoň o 5 kg vyšší, než je vaše skutečná hmotnost. Matrace z naší nabídky mají výrobcem garantovanou zvýšenou nosnost díky vysoké hustotě pěny. Pro osoby do 150 kg se hodí pěnové či pružinové matrace se zatížením do 150 kg. U nás zakoupíte i matrace s nosností až 190 kg.

Životnost matrace závisí na její síle a tvrdosti i materiálu, ze kterého je vyrobená. Životnost matrace z hygienického hlediska je optimálně 5- 7 let, maximálně 10 let. Nezapomeňte také na správný rošt. Pro osoby s nadváhou vybírejte zesílenou konstrukci roštu.