Ortopedické matrace od Jelínka se postarají o bolesti zad i kloubů

Ortopedické matrace zajistí zdravý spánek a dokonalou relaxaci zdravým i nemocným lidem. Poohlédněte se po matraci od Jelínka, které poskytuje oporu svalů i páteře a dokonale kopíruje tělo člověka. Uzpůsobíme ji navíc přesně podle vašich představ.

Gró Jelínkovek? Lamelový rošt v jádru matrace

Orotopedické zdravotní matrace z rodinné firmy Jelínek, jejichž tradice sahá až do roku 1897, jsme si ve Vyspimese.cz oblíbili. Aby ne, fungují totiž jako skládačka – jednotlivé části matrace si postavíte podle váhové kategorie, tuhosti pěny a typu potahu.

Matrace se skládají ze tří částí:

  • ortopedického lamelového roštu, 
  • roznášecí vrstvy (pěny)
  • a snímatelného potahu. 

Lamelový rošt zabudovaný v jádru matrace perfektně zkopíruje vaši páteř. Vyrábí se k ohebných bukových lamel a podélných nosníků, které určují tvrdost matrace a její váhové kategorie. Vyberou si děti, ženy i pořádní chlapi – matrace seženete ve variantě do 60 kg, 60–80 kg, 80–110 kg a od 110 kg výše.

O tuhost matrace se postará roznášecí vrstva vyrobená z různých druhů pěn. Všechny rovnoměrně rozloží váhu těla, nikdy vás neotlačí. Spíte raději na měkčím? Poohlédněte se po pěně Xdura, Cellpur nebo Naturlatex. Milovníci tvrdých povrchů si zamilují PUR pěnu nebo roznášecí vrstvu Nawapur ze studené HR pěny. 

Třešničkou na dortu je snímatelný a pratelný potah doplněný o esenciální oleje, výtažky z aloe vera, lnu nebo konopí. Pokud trpíte alergiemi nebo astmatem, vybírejte bavlněné potahy – praním na 90° se účinně zbavíte všech nečistot a organismů.

S lamelovkou zapomenete na roztoče

Díky své konstrukci matrace skvěle dýchá, což zamezuje rozmnožování roztočů, bakterií a plísní. Doporučujeme je proto všem alergikům a astmatikům.

I přes to, že matrace jeden rošt ukrývá, neobejde se bez druhého postelového roštu. Jelínkovka si rozumí s laťovým roštem i pevnou deskou. Pokud máte doma lamelový rošt, ozvěte se nám. Pod nosné podélníky matrace vám nainstalujeme překližku. 

Chcete si pořídit lamelovou matraci od Jelínka i do atypických prostor či postelí? Rádi vám matraci vyrobíme na míru. Na centimetr přesně. 

Vybrali jste si špatně? Všechny komponenty vám vyměníme

Mysleli jste si, že měkká matrace bude to pravé, ale opak je pravdou? Veškeré matracové části můžete vyměnit. Prodloužíte tak život stávající matraci a nemusíte kupovat novou.

Špatně vybrané nosné podélníky vám navíc do jednoho roku od koupě nahradíme zcela zdarma.