Matrace pro hosty.

Každý, snad kromě sociálně zdrženlivějších lidí, si jednou za čas pozve domů pár hostů. V našich končinách se při takové příležitosti obvykle otevře láhev něčeho dobrého, pak ještě jedna a už to jede. Obvykle je tak alespoň jeden z hostů nucen využít pohostinství hostitele i přes noc, což ale znamená najít další místo k přespání.

Tradiční řešení

Nejčastěji se návštěvy ukládají na pohovku. Pokud je potřeba místo pro spaní pouze pro jednoho člověka, nejběžněji se k tomuto účelu využívá gauč. Ten nemusí být ani rozkládací. Většina pohovek je dostatečně uzpůsobena k tomu, aby se mohl jednotlivec v pohodlí vyspat. Jakmile ale zůstanou hostiteli na krku dva či dokonce tři lidé, je potřeba začít improvizovat. Spacák, nafukovací matrace či karimatka mohou být řešením, ale mnohem lepší je být na takové nenadálé situace připraven lépe a mít doma v pohotovosti alespoň jednu matraci pro hosta.

Materiál

Pohodlnost matrace zcela úzce souvisí se zvoleným materiálem. Je jasné, že matrace z molitanu nebude pro páteř ničím příjemným už při prvním použití. PUR pěna nebo studená pěna jsou k páteři mnohem šetrnější a vyznačují se i vyšší odolností. Obě varianty jsou sice dražší, ale hlavně pokud se matrace používá častěji a ne jen v případě návštěv, se tato investice určitě vyplatí.

Pro překvapivé návštěvy

Nenadálé návštěvy nejsou ničím výjimečným a občas je potřeba jim připravit i místo na spaní. Pro tyto případy je nejlepším řešením mít po ruce matrace pro hosty, která je často pohodlnější než i ten nejdražší gauč.