Sníte o spánku bez kýchání? Pořiďte si matraci pro alergiky

Zhoršené dýchání, rudé oči, neustálé kýchání a stovky posmrkaných kapesníků – alergici, připomíná vám to něco? Jarní pyly a letní trávy dokážou pořádně potrápit, co ale takoví roztoči. Ti vám nedají spát. Doslova. Zastavte jejich množení čistotou a speciální antialergení matrací.

Pračka, nejlepší přítel alergika

Roztoči milují vlhkost. Během teplých letních nocí vypotíte spoustu potu, ve kterém si přímo libují. Když jim navíc naservírujete odumřelé části kůže, kterou se roztočí živí, nemůžete se divit, proč si v noci neustále utíráte nos.

Plísně a výkaly roztočů jsou silným alergenem, zastaví je pouze čistota. Potah matrace proto alespoň jednou za půl roku vyperte, povlečení a prostěradlo ideálně jednou týdně. Materiály lůžkovin zvládnou vyšší teploty, nebojte se pračku zapnout na šedesát. Alergikům se vyplatí pořídit speciální pračku s programem pro alergiky. Antialergické programy zbaví nejen ložní prádlo až 99,9 % alergenů, jako jsou roztoči, plísně nebo bakterie. Využívají k tomu horkou páru, aktivní kyslík či prodloužené praní s teplotou vody přes 60 °C. Tyto pračky bývají zpravidla dražší, a proto se při jejich nákupu hodí sleva z Kuponer.cz.

Každé ráno větrejte, které pomůže s odvětráváním vlhkosti. Pokud máte možnost, matrace a peřiny alespoň jednou za rok vytáhněte na zahradu nebo balkon, případně je nechejte vysušit u topení. Sluneční paprsky a teplo roztoče zničí.

Antibakteriální matrace – vytaste další zbraň proti alergii. Jak ji vybrat?

Poohlédněte se po speciální pěně nebo latextu

Alergici, zaměřte se na matrace s co nejvyšší prodyšností.

Mezi ně patří matrace vyrobené z:

Všechny zmíněné typy matrací jsou ideální pro každodenní spaní. Jedničkou mezi prodyšnými matracemi je pružinová a lamelová matrace od Jelínka. Volný prostor mezi pružinami nebo lamely perfektně vysychá a nedrží vlhkost. Roztoči a podobná havěť tak nemá šanci.

Aby matrace perfektně fungovala, nezapomeňte ji položit na lamelový rošt – jedině tak bude moct dýchat z obou stran.

Levnější variantou, jak zmírnit alergické příznaky, je antialergenní potah na matrace. Poohlédněte se po těch s přídavkem stříbra – napomáhají odvádět vlhkost a pot a brání rozmnožování roztočů a bakterií. Fungovat bude pořád stejně, i když jej po stopadesáté vyperete.

Vybíráte si novou antibakteriální matraci? Sledujte nás na Facebooku, ať vám neuniknout nejnovější nabídky a slevové akce.