Levné matrace.

Vybrat si správnou matraci znamená udělat něco pro svůj spánek a také pro své zdraví. Levné matrace nemusí být špatnou volbou. Při výběru se řiďte našimi radami.

Zvažte účel použití

Chcete-li matraci používat pro každodenní spaní, pak je potřeba zvolit matraci, která má dlouhou životnost. Pro příležitostné spaní se hodí levné matrace s pružinami. Doporučujeme Petru nebo Irmu.

Zvolte správný materiál 

Cena není rozhodující faktor při výběru matrace. I u levné matrace si můžete zvolit její tuhost a materiál. Při výběru berte ohled také na svou hmotnost a zdravotní stav. Latexové matrace a matrace z líné pěny patří mezi nejměkčí modely. Pro osoby s vyšší váhou jsou vhodné matrace s vyšší tvrdostí. Vše si můžete vyfiltrovat zde. 

Vyberte si vhodný rozměr

I u levné matrace je podstatné vybrat správný rozměr matrace. Pokud si pořídíte příliš krátkou nebo úzkou matraci, zaručujeme vám, že se nevyspíte, i kdyby se jednalo o luxusní kousek.

Podstatný je i věk uživatele

Pro každou věkovou kategorii je důležitá kvalita spánku. Mladší lidé mají raději středně tuhé matrace, senioři naopak měkčí. Už u miminek v postýlce nepodceňujte výběr matrace.

Snímatelný potah ušetří práci

Na matraci by měl být praktický snímatelný potah. Ten vám ušetří práci s čištěním matrace, tím rovněž prodloužíte její životnost. Pokud jste alergici, snímatelný potah zcela jistě oceníte. Zabráníte roztočům, aby se v matraci usídlovali.

Matraci správně uložte 

Matraci bychom měli také správně uložit. Rozhodně by neměla ležet na desce, aby byla možná ventilace. Zvolte raději dřevěné laťové rošty, které umožní matraci dýchat. Vzdálenost mezi příčkami stačí max 4 cm. Ideální jsou lamelové rošty z před pružených lamel, které matraci chrání. Polohovací rošty oceníte pro jednoduchou manipulaci. S výběrem roštů se na nás neváhejte obrátit.