K čemu jsou dobré zóny u matrací.

Pokud vám záleží na vašem zdraví, měli byste si pořídit kvalitní matraci. Rozdíly mezi kvalitní a nekvalitní matrací jsou totiž zásadní. Na nekvalitním typu se nikdy dosytosti nevyspíte a můžete si tím dokonce způsobit vadné držení těla.

Matrace se zónami

Většinou příliš nezáleží na tom, z jakého materiálu je matrace vyrobena. Mnohem důležitější jsou totiž pevné zóny. Ty jsou rovnoměrně rozprostřeny po celé objemu matrace a poskytují tělu kvalitní podporu. Nikdy si nepořizujte matraci, které zóny chybí. Během pár měsíců se proleží a vy tak akorát zbytečně vyhodíte peníze oknem a možná si poničíte i zdraví. Matrace s pevnými zónami sice nejsou nejlevnější, ale dlouho vydrží a poskytnout vám dokonalý komfort.

Až sedm zón

Matrace mají obvykle 3, 5 nebo 7 zón. Typy se třemi pevnými zónami jsou zpevněny ve svém středu a poskytují tak kvalitní podporu hlavně kyčlím. Zbylé dvě zóny jsou pak měkčí. Mnohem lepší jsou matrace s pěti pevnými zónami. Ty jsou zpevněny nejen v prostředku, ale rovněž také v oblasti kolen, respektive ramen. Nejlepší jsou samozřejmě matrace vybavené sedmi zónami. Zásadní rozdíl od pěti zónových matrací je v mnohem lépe odstupňovaném přechodu mezi jednotlivými zónami.

Léčebný prostředek

Matrace vybavené pevnými zónami nefungují pouze jako prevence před bolestmi zad nebo nespavostí, ale jsou schopné tyto potíže i vyléčit. Je prokázáno, že spaní na kvalitní matraci může nemalou měrou přispět k odeznění bolestí hlavy či páteře a zlepšit i duševní stav, který může být vlivem nekvalitního spánku narušen. Máme pro Vás vytypované matrace pro děti bez zón.

Nejsou vhodné pro každého

Ne každý může mít z matrací s pevnými zónami prospěch. Hlavně pro děti, které ještě nedosáhly výšky alespoň 150cm, je tento typ matrací nevhodný. Takové dítě totiž nemůže na zóny dosáhnout a ty díky tomu budou podpírat nesprávné části těla, což rozhodně není žádoucí.