Jaký kočárek koupit?

Koupě kočárku je vždy velikou událostí, jelikož to obvykle znamená nový přírůstek do rodiny. Samotný výběr ale není příliš snadný, nabídka kočárků je totiž v současnosti velice pestrá.

Vlastnosti kočárku

Kočárky se od sebe velice odlišují. Velmi důležitý je výběr kol. Pokud se budete pohybovat většinou po městských lokacích, spíše oceníte tvrdá kola. Odpružená nafukovací kola jsou zase lepší pro kočárky, které budou spíše brázdit po vesnických komunikacích a lesních cestičkách. Velkou pozornost byste měli věnovat i hmotnosti. Těžký kočárek může být pro subtilnější maminky až příliš velkým soustem, zvláště pokud budou muset používat i MHD. I skladnost je rovněž důležitá, a to hlavně, když disponujete pouze menším vozem.

Pro děti do tří let

Nejstandardnějším typem kočárku je kočárek hluboký. Ten ale plně využijí pouze novorozenci, kteří z něj vyrostou během několika měsíců. A co pak? Pak je nutné kočárek prodat a pořídit si větší. Mnohem jednodušší je rovnou sáhnout po kombinovaném kočárku, který plní funkce nejen hlubokého a sportovního kočárku, ale i autosedačky. To je velice užitečná trojkombinace, kterou jiné typy kočárků nenabízejí.

Pro dvě děti

Když se narodí dvojčátka, je to nejen důvod k dvojnásobné radosti, ale i starosti. A to hlavně po finanční stránce. Vše je potřeba pořizovat dvakrát, tedy kromě kočárku. Existují totiž i kočárky pro dvě děti. Není tak potřeba chodit s miminky ve dvojici, ale stačí pouze jeden z rodičů. Tandemové kočárky mohou mít sedačky vedle sebe, ale mnohem lepší je pořídit si typ se sedačkami nad sebou. Dostat se do autobusu či obchodu je díky tomu mnohem jednodušší. Kočárek pro dva je použitelný nejen u dvojčat, ale i u dětí, které se narodili v těsné blízkosti za sebou.

Drobné doplňky

Je dobré obohatit kočárek také o různé doplňky. Velice užitečné jsou například rukojeť pro tašku nebo síťka proti hmyzu. Rodiče do kočárku pořizují také různé hračky, které miminko či batole zabaví, pokud dítko v kočárku zrovna nespí. Značný výběr nejen pro miminka, ale obzvlášť pro větší děti pak můžete najít i zde.