Jak udržovat postel, když v ní spíte s pejskem?

Ten, kdo nikdy nevlastnil psa, si asi nedokáže představit, jak blízký vztah si člověk může se svým čtyřnohým kamarádem vytvořit.

Likviduje stres

Pes je ve většině domácnostech považován za člena rodiny a nikoliv jen jako domácí zvíře. Nejsou to jen tvorové, kteří se starají o ochranu naší a našeho domova, ale i mazlíci, kteří si chtějí jednou za čas pohrát či se k nám přitulit a spokojeně usnout. A to mnohdy v naší posteli. Není potřeba je kvůli tomu vždy okřikovat, někdy je lepší smířit se s daným stavem věci. Blízkost psa totiž neznamená pouze načichlá prostěradla, ale i rapidní snížení stresu a úzkostí. Pes je totiž ideálním lékem proti špatné náladě.

Starost o matraci

Pravidelné čerpání psí energie v posteli ale nese své následky. Pes je totiž nositelem mnoha mikrobů, které jsou sice v každé matraci již obsaženy, ale jeho přítomnost jejich počty ještě rapidně navyšuje. Tomu se dá předejít koupí speciálního chrániče. Je třeba ho jen položit na matraci, nic dalšího. To ale nestačí. V případě, že si pes už na vaši postel zvykl, měli byste čistit matrace s železnou pravidelností, a to minimálně jednou za měsíc. Povlečení na matraci, peřinu a polštář by mělo být z kvalitních materiálů, které se dají prát na vyšší stupně, čímž zlikvidujete většinu bakterií, které váš chlupáč donesl zvenčí.

Zbavte se chlupů

Velmi nepříjemné jsou i psí chlupy. Ty jsou i po jeho několikaminutovém pobytu na lůžku úplně všude. Snažit se je odstranit smetákem je totéž jako vzít si na tuto práci pinzetu. Mnohem efektivnější jsou vysavače s rotačními kartáči, které odstraňují nejen chlupy, ale i prachové částice. Kartáčové násady nejsou příliš drahé, jejich cena se pohybuje okolo 300,- Kč.

Nerozlučné přátelství

Přátelství s vlastním psem je na celý život. I proto jim kolikrát dovolujeme věci, kvůli kterým by kočka už dávno letěla z domu. Pokud mezi nimi je i častá návštěva lůžka, je dobré pravidelně prát povlečení a vyzbrojit se kvalitním vysavačem.